24 Νοε 2020

Η Heavy Metal μουσική στην Ελλάδα

Το “Metal From Hellas” είναι ένα φιλμ που γυρίστηκε  το 2011 από τους Νίκο Παπακώστα και Παναγιώτη Σιμόπουλο ως project κατά τη διάρκεια των σπουδών στην Τεχνολογία της Μουσικής και της Ακουστικής.

Το φιλμ αποτελείται από κομμάτια συνεντεύξεων Ελλήνων μουσικών και άλλων προσώπων όπως μουσικών παραγωγών, αρθρογράφων κ.α. που ασχολήθηκαν με την ελληνική Χέβι Μέταλ (Heavy Metal) μουσική.

Σε αυτό γίνεται μια προσπάθεια να παρουσιαστεί η ιστορία και η εξέλιξη του ελληνικού Heavy Metal από τη δεκαετία του 1980. Στο φιλμ παρουσιάζονται μέλη των συγκροτημάτων Spitfire, Mystery, Flames, Marauder, Convixion, Inner Wish, Septic Flesh κ.α. Εμφανίζονται επιπλέον αρθρογράφοι του χώρου, παραγωγοί, ιδιοκτήτες δισκάδικων, χώρων διασκέδασης, DJs, κ.α.

Η ταινία ξεκινά με την προειδοποίηση:

«Το οπτικοακουστικό υλικό που ακολουθεί περιέχει σκληρή γλώσσα, αναφορές στη βία, αναφορές στο αλκοόλ, στον χουλιγκανισμό, στη νύχτα και στην αλητεία…»

Δείτε εδώ ολόκληρο το φιλμ


*Στη φωτογραφία πάνω αριστερά είναι το εξώφυλλο δίσκου του 1989 στον οποίο συμμετέχουν ελληνικά συγκροτήματα που παίζουν μουσική Thrash, Hard Rock, Death Metal και Heavy Metal


Δεν υπάρχουν σχόλια: