17 Ιαν 2019

Το πένθος του κόκκινου ουρανού: μια αληθινή ιστορία αγάπης, απώλειας και επιβίωσης στη θάλασσα


Η πραγματική ιστορία της Tami Oldham την οποία έγραψε η ίδια μετά από ένα εφιαλτικό ταξίδι 41 ημερών στη θάλασσα.

Η Αμερικανίδα Tami Oldham Ashcraft, μαζί με τον Βρετανό αρραβωνιαστικό της Richard Sharp, έμπειροι και οι δύο στην ναυσιπλοΐα, επιχειρούν ένα μακρινό ταξίδι 4.000 μιλιών, με ιστιοφόρο, από την Ταϊτή στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

Στα μέσα της διαδρομής όμως πέφτουν σε ένα τυφώνα κατά την οποίο χάνετε ο Richard. Καταστρέφεται επίσης το κατάρτι και όλα τα μέσα πλοήγησης του πλοίου ενώ η Tami ξυπνά μόνη της στο σκάφος, σοβαρά τραυματισμένη στο κεφάλι μετά από αναισθησία 27 ωρών.
Η Tami πρέπει να επιβιώσει μόνη της μεσοπέλαγα με ελάχιστη τροφή και νερό. Τελικά καταφέρνει μετά από 41 μέρες να σωθεί κοντά στο νησί Hilo της Χαβάης, όταν εντοπίστηκε από ένα Ιαπωνικό αλιευτικό σκάφος.

Παρόλο που λόγω του τραυματισμού στο κεφάλι δεν μπορούσε ούτε καν να διαβάσει για τα επόμενα έξι χρόνια, η Tami κατάφερε να καταγράψει την ιστορία της η οποία τελικά εκδόθηκε σε βιβλίο με τίτλο: “Red Sky in Mourning: A True Story of Love, Loss, and Survival at Sea” [Το πένθος του κόκκινου ουρανού: μια αληθινή ιστορία αγάπης, απώλειας και επιβίωσης στη θάλασσα].

Το βιβλίο που ολοκληρώθηκε και με τη βοήθεια του συγγραφέα Susea McGearhart μεταφράστηκε σε 8 γλώσσες και εκδόθηκε σε 15 χώρες.

Red sky in mourning : the true story of a woman's courage and survival at sea / Tami Oldham Ashcraft with Susea McGearhart. London: Simon & Schuster, 2002.

Από την περιγραφή του βιβλίου:
Red Sky in Mourning is the story of Tami Oldham Ashcraft's 41-day journey to safety, which she survived through fortitude and sheer strength of character. Interspersed with flashbacks to her romance with her doomed fiancé Richard, this survival story offers an inspiring reminder that even in our darkest moments we are never truly alone. 

Με τον τίτλο “Adrift: A True Story of Love, Loss, and Survival at Sea” κυκλοφόρησε επίσης σε Audiobook και CD.  

Το 2018 η ιστορία της Tami έγινε κινηματογραφική ταινία με τίτλο “Adrift”.

Το τρέιλερ της ταινίας Adrift:

Η διαδρομή που έκανε το σκάφος, ξεκινώντας από την Ταϊτή με προορισμό το Σαν Ντιέγκο. Στη μέση της διαδρομής έπεσε σε τυφώνα και αφού έπαθε σοβαρές ζημιές άλλαξε πορεία προς τα αριστερά με στόχο να φτάσει στη Χαβάη. Αν έχανε τον στόχο της Χαβάης, η επόμενη στεριά που θα έβρισκε το σκάφος, παρασυρόμενο από τα κύματα, ήταν η Ιαπωνία, στην οποία η Τάμι δεν θα έφτανε ποτέ ζωντανή:



Δεν υπάρχουν σχόλια: