5 Ιουν 2018

Η μάγισσα της ειρήνης: θεατρική παράσταση του FUN 4 ACT



Το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά FUN 4 ACT των ηθοποιών Νάτιας Χαραλάμπους, Μαρίας Ζίττη, Έφης Χαραλάμπους και Φάνης Πέτσα λειτουργεί από το 2012 και έχει ανεβάσει μέχρι τώρα περισσότερες από 30 παραστάσεις.

Η πρώτη παράσταση που έτυχε να παρακολουθήσω μαζί με τη μικρή μου κόρη ήταν η παράσταση «Η μάγισσα της ειρήνης», ένα έργο βασισμένο στο παιδικό παραμύθι «Ο μάγος της ειρήνης» της Κύπριας συγγραφέως Τούλας Κακουλλή.

Φεύγοντας από την παράσταση η κόρη μου ενθουσιασμένη μου αποκάλυψε ότι θα ήθελε και η ίδια να συμμετέχει στις θεατρικές παραστάσεις του FUN 4 ACT.
Έξι χρόνια μετά (Ιούνιος 2018) και αφού έλαβε και η ίδια μέρος σε 12+ παραστάσεις, ήρθε η στιγμή να παίξει στο έργο που την έκανε να αγαπήσει το θέατρο, στη Μάγισσα της Ειρήνης ενσαρκώνοντας τον ρόλο του Κουκουνάρη Α’.

Μεγάλη η συγκίνηση για την προσπάθεια των μικρών ηθοποιών αλλά και για το εμπνευσμένο έργο της Τούλας Κακουλλή. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές του έργου για την σύγχρονη διασκευή (στην οποία, εκπλήσσοντάς μας, συμπεριέλαβαν μέχρι και χορογραφία του τραγουδιού Fuego, της Ελένης Φουρέιρα)

Περίληψη του έργου:
Η ιστορία μας, διαδραματίζεται σε ένα ήσυχο και ειρηνικό δάσος, γεμάτο πανέμορφα ζωάκια. Εκεί, μένει και μία μαγισσούλα, η Βαλάνη Αραχνίδη, και δύο πιστοί βοηθοί της, οι Κουκουνάριδες. Όλα κυλούν ομαλά και όλοι ζουν μονιασμένοι κι αγαπημένοι, μέχρι που το κακό, έρχεται να διαταράξει αυτή την αρμονική και φιλήσυχη ζωή του όμορφου αυτού δάσους. Καταφθάνουν λοιπόν εκεί, τέσσερα Κοράκια, που θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια. Η πονηρή όμως Αλεπού, θα καταλάβει τα σχέδιά τους και θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τι κόλπο ετοιμάζουν τα κοράκια.
Για να δούμε, θα προλάβει η Μάγισσα Βαλάνη, οι Κουκουνάριδες και τα ζωάκια του δάσους, να ανατρέψουν την κατάσταση; Η απάντηση επί σκηνής…

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Τούλα Κακουλλή
Σκηνοθεσία / Σκηνικά / Μακιγιάζ: Μικαέλλα Κάσινου
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ζίττη
Κοστούμια: Νάτια Χαραλάμπους, Μαρία Ζίττη, Μελίντα Ιακωβίδου
Σχεδιασμός προγράμματος: Ειρήνη Καραγιώργη
Διόρθωση προγράμματος: Έφη Χαραλάμπους
Επιμέλεια ήχου: Ξάνθια Αργυρού
Γενική επιμέλεια: Νάτια Χαραλάμπους

Έλαβαν μέρος:
Μαρία Τηλεμάχου: Μάγισσα Βαλάνη Αραχνίδη
Νάγια Ανδρέου: Κουκουνάρης Α’
Άννα Θεοδώρου: Κουκουνάρης Β’
Εμμέλεια Φωτίου: Αρκουδάκι Α’
Χριστίνα Μαρία Δημητρίου: Αρκουδάκι Β’
Ανδριάννα Γεωργά: Σκιουράκι Α’
Ευτυχία Κρίγκου: Σκιουράκι Β’
Νάσια Αριστείδου: Αλεπουδάκι
Μαρία Μαργαρίτα Χριστοδούλου: Αλεπού
Εύα Σαββίδου: Κραρκά
Νεφέλη Στυλιανού: Κροκρό
Αθηνά Λογίδη: Κρικρί
Έφη Στυλιανίδου: Κρεκρέ




Δεν υπάρχουν σχόλια: