21 Μαΐ 2018

Join The Tale: «Ο Μελής ο νταής» ζωντανεύει στις οθόνες μας (vid)



Η καινοτόμος εφαρμογή που δημιουργήθηκε από Κύπριους

Συνέντευξη: Άντρη Θρασυβούλου 
Κάμερα-Μοντάζ:Τζέσικα Σεχερλιή

Ένα παραμύθι έχει πάντα ή σχεδόν πάντα ένα ηθικό δίδαγμα, έχει όμως και δομημένη αρχή, μέση και τέλος, σχεδόν πάντα τουλάχιστον.  Στην περίπτωση της ομάδας ''Join The Tale'' έχουμε να κάνουμε με ένα παραμύθι για παιδιά, το οποίο είναι άκρως καινοτόμο και διαδραστικό.
Η ομάδα παρουσιάζει στην Offsite μια πρωτοπόρα εφαρμογή που απευθύνεται σε παιδιά αλλά και στους γονείς τους εντελώς δωρεάν.
Πρόκειται για προσεκτικά επιλεγμένες αλλά και διαδραστικές επεξεργασμένες από ειδικό παιδοψυχολόγο ιστορίες, για τα παιδιά μας.
Η πρώτη δωρεάν ιστορία αφορά τον σχολικό εκφοβισμό, μέσα από ένα παράδειγμα βγαλμένο από το σχολικό περιβάλλον. Εξηγεί γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να ανέχονται τη σωματική ή τη λεκτική βία από κανέναν.
Η ιστορία απευθύνεται τόσο σε παιδιά που δέχονται βία, όσο και σε αυτά που την ασκούν. Απευθύνεται ακόμα σε παιδιά του σχολικού περιβάλλοντος που παρακολουθούν τη βία παραμένοντας αμέτοχα, αλλά και στους γονείς των παιδιών.
Για την εφαρμογή και την πρώτη ιστορία που έχει τίτλο ''Ο Μελής ο νταής'', μίλησαν στην OffsiteCy, η Εγκεκριμένη Λογίστρια, Βασιλική Παπαχαραλάμπους η οποία συνέλαβε την αρχική ιδέα και συμμετείχε στη δημιουργία του επαγγελματικού σχεδίου και ο Βιβλιοθηκονόμος – Συγγραφέας, Ανδρέας Καπανδρέου ο οποίος συμμετείχε στη συγγραφή και το στήσιμο των ιστοριών.
Δείτε το βίντεο:
Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή αναζητώντας Join The Tale στο Google Play Store (για Android) ή App Store (για iOS) ή απλά ακολουθώντας την πιο κάτω διεύθυνση από τις συσκευές σας:  http://onelink.to/jointhetale


[δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Offside 13/05/2018] - https://www.offsite.com.cy/articles/eidiseis/topika/264889-join-the-taleo-melis-o-ntais-zontaneyei-stis-othones-mas-vid ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: