20 Ιαν 2021

Breaking Bad (τηλεοπτική σειρά)

Braking Bad ονομάζεται η δραματική - θρίλερ, αμερικανική, τηλεοπτική σειρά η οποία έπαιξε για πέντε σεζόν μεταξύ 2008-2013.

Πρόκειται για την ιστορία ενός απλού οικογενειάρχη, καθηγητή χημείας, του Γουόλτερ Γουάιτ ο οποίος ζει στο Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού (ΗΠΑ).

Ο πρωταγωνιστής λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας αλλά και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, αποφασίζει να ξεκινήσει την παραγωγή του ναρκωτικού μεθαμφεταμίνης (Crystal Meth). Αυτό, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την οικογένειά του, πριν πεθάνει λόγω της ανίατης ασθένειας (καρκίνο πνευμόνων) με την οποία έχει διαγνωστεί.

Με τις γνώσεις που έχει ως χημικός, καταφέρνει να φτιάξει ένα πολύ καλό και καθαρό προϊόν το οποίο γίνεται περιζήτητο στην πιάτσα. Με την βοήθεια ενός πρώην μαθητή του (Τζέσι Πίκμαν) ο οποίος είναι ήδη μπλεγμένος μέσα στον χώρο των ναρκωτικών, αρχίζουν τη διακίνηση και σιγά σιγά καταφέρνουν να πάρουν ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Έρχονται όμως αντιμέτωποι με διάφορες επικίνδυνες και καμιά φορά κωμικοτραγικές καταστάσεις με τον υπόκοσμο και τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Ο δε Γουόλτερ γίνεται θρύλος ανάμεσα στον υπόκοσμο της Αμερικής αλλά και του Μεξικού με το ψευδώνυμο Χάιζενμπεργκ.

Δημιουργός και παραγωγός της σειράς είναι ο Βινς Γκίλιγκαν (Vince Gilligan) με πρωταγωγιστές τους Μπράιαν Κράνστον, Άννα Γκαν, Άαρον Πολ, Ντιν Νόρις, Μπέτσι Μπραντ, RJ Μίτε, Μπομπ Όντενκιρκ.

Η σειρά έγινε πολύ δημοφιλής σε όλο τον κόσμο και απέσπασε και τέσσερα βραβεία Έμμυ.

Season 1 (trailer)



Season 2 (trailer)



Season 3 (trailer)



Season 4 (trailer)



Season 5 (trailer)


Δεν υπάρχουν σχόλια: