2 Μαρ 2019

Σκιές της νύχτας II. Οι νέες ιστορίες τρόμου του Φοίβου Κυπριανού


Οι «Σκιές της νύχτας ΙΙ» είναι συλλογή διηγημάτων τρόμου του Φοίβου Κυπριανού και αποτελούν τη συνέχεια του βιβλίου «Σκιές της νύχτας» που κυκλοφόρησε ένα χρόνο νωρίτερα.

Κυπριανού, Φοίβος. Σκιές της νύχτας ΙΙ / Φοίβος Κυπριανού. - Λάρισα : Συμπαντικές Διαδρομές, 2018. - (Σκιές · 30)

Οι εννιά ιστορίες του βιβλίου:

Δρ. Θάνατος: Παράξενοι και πρόωροι θάνατοι σε ένα νοσοκομείο στοχοποιούν τον νέο γιατρό του ιδρύματος αφού μετά από κάθε νυχτερινή του βάρδια κάποιος πεθαίνει. Είναι όμως έτσι τα πραγματικά γεγονότα;

Το κτήνος επιστρέφει: Ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια της αστυνομικής ιστορίας «Το κτήνος» που συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη συλλογή του συγγραφέα, «Σκιές της νύχτας». Μια από τις πιο ανατριχιαστικές ιστορίες με σκηνές ωμής βίας που σε κάποιες περιγραφές ωθεί τον αναγνώστη, αντανακλαστικά, να κλείσει το βιβλίο. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και μια από τις πιο καλογραμμένες ιστορίες που με ώθησε να ανατρέξω και να ξαναδιαβάσω  «Το κτήνος» ώστε φρεσκάρω την ιστορία και να την έχω ενιαία μπροστά μου.

Το ημερολόγιο ενός δαίμονα: Δύο νεαροί φοιτητές της Αρχαιολογίας ανακαλύπτουν ένα τάφο και μια περγαμηνή με παράξενους ισχυρισμούς, γραμμένη από ένα μοναχό το 1466.

Το πλοίο: Η εκδρομή τεσσάρων φίλων καταλήγει σε παγίδευσή τους σε ένα πλοίο – φάντασμα.

Τρόμος στον αέρα: Μια πτήση για ιατρικούς λόγους που εξελίσσεται σε εφιάλτη.

Οι αδελφές: Θάνατοι, εξαφανίσεις και λουτρό αίματος καταπνίγουν μια οικογένεια.

Το σπίτι: Η περιπέτεια 3 παιδιών μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι που είχε άδοξο τέλος.

Το πτώμα: Δύο ιατροδικαστές προσπαθούν να εντοπίσουν τα αίτια θανάτου μιας νεαρής όμορφης γυναίκα. Γίνονται όμως οι ίδιοι θύματα μιας φρικιαστικής ιστορίας.

Η σπηλιά του Πάνα: Δύο αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών κυνηγούν το έγκλημα, αλλά και τη δόξα που θα τους φέρει η εξιχνίασή του, σε μια σπηλιά με αρχαιολογικό ενδιαφέρον και σκοτεινό παρελθόν.

Από το οπισθόφυλλο:
Ο Δρ. Θάνατος διεκδικεί το μερίδιό του σε ένα ίδρυμα ιατρικής περίθαλψης, το Κτήνος επιστρέφει να κλείσει παλιούς λογαριασμούς, μια τυχαία ανασκαφή φέρνει στο φως πράγματα που καλύτερα να έμεναν θαμμένα... Μια βόλτα σε ένα πλοίο βαθιά στη θάλασσα, μια πτήση σωτηρίας στην Ευρώπη, δύο παράξενες αδελφές... Ένα σπίτι, σημάδι των καιρών, η ιατροδικαστική εξέταση ενός πτώματος παίρνει αλλόκοτη τροπή και μια σπηλιά με καλά κρυμμένα μυστικά... Μετά την επιτυχία των "Σκιών της νύχτας Ι", η νέα συλλογή αυτοτελών διηγημάτων του κύπριου μετρ του τρόμου Φοίβου Κυπριανού έρχεται για να καθηλώσει και να τρομάξει ακόμα περισσότερο... Εννέα ιστορίες που θα συναρπάσουν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη του είδους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: