8 Απρ 2018

Join The Tale, Διαδραστικές ιστορίες για παιδια: η πρώτη ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό



Από την παρουσίαση που έγινε στο TV ONE και στην εκπομπή της Νατάσας Ιωάννου "Ενημέρωση Τώρα"


Join The Tale

Η Join the Tale είναι μια καινοτόμα εφαρμογή (application) για κινητά τηλέφωνα και για tablets η οποία κέρδισε το βραβείο για την «Καλύτερη Πρόταση Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» στον Ψηφιακό Πρωταθλητή 2017.
Λειτουργεί ουσιαστικά ως «Βιβλιοθήκη Διαδραστικών Ιστοριών» παρέχοντας ιστορίες με ευχάριστη πλοκή τις οποίες τα παιδιά και οι γονείς μπορούν να διαβάσουν, να ακούσουν και να συμμετέχουν σε αυτές χρησιμοποιώντας τη δική τους κρίση.

Η ιδέα

Σε μια εποχή που τα παιδιά διαβάζουν ολοένα και λιγότερα βιβλία περνώντας ατελείωτες ώρες μπροστά από τις οθόνες κινητών τηλεφώνων και tablets, η εφαρμογή Join the Tale τα προσεγγίζει μέσα από τις δικές τους συνήθειες προσφέροντάς τους ψυχαγωγία και εκπαίδευση μαζί.
Οι ιστορίες της Join The Tale θα αποτελούνται είται από ιστορίες στα ελληνικά και αγγλικά με επιλεγμένη θεματολογία από την καθημερινότητα, επεξεργασμένες από ειδικό παιδοψυχολόγο.

Πλεονεκτήματα

1.       Διαδραστικότητα (Interactivity): η ιστορία εξελίσσεται μέχρι ενός σημείου όπου η εφαρμογή ζητά από το παιδί να προβληματιστεί και να επιλέξει την εξέλιξη της πλοκής. Με τον τρόπο αυτό το παιδί ταυτίζεται με τους ήρωες και συμμετέχει κυριολεκτικά στο παραμύθι. Η ιστορία συνεχίζεται με διάφορες παραλλαγές ανάλογα με τις επιλογές του παιδιού.
2.       Ψυχολογική προσέγγιση: η εφαρμογή έχει στηθεί με την καθοδήγηση ειδικού παιδοψυχολόγου. Επικεντρώνεται σε θέματα που απασχολούν το παιδί στην καθημερινότητά του δίνοντάς του χρήσιμες συμβουλές και βοηθώντας το να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Στο τέλος κάθε ιστορίας και ανάλογα με τις επιλογές του παιδιού, παρέχεται στον χρήστη μια σύντομη σκιαγράφηση του χαρακτήρα του. 
3.     Φωνητική καθοδήγηση και στις 2 γλώσσες για παιδιά που τώρα μαθαίνουν να διαβάζουν ή έχουν μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία κτλ).

1η Ιστορία: Ο Μελής ο Νταής (Σχολικός εκφοβισμός)

Οι ιστορίες της Join The Tale θα καλύπτουν διάφορα θέματα που απασχολούν τα παιδιά
στην καθημερινότητά τους και θα παρουσιάζονται με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό τρόπο ώστε να λαμβάνουν τα κατάλληλα μηνύματα.
Η πρώτη δωρεάν ιστορία αφορά τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) μέσα από ένα παράδειγμα βγαλμένο από το σχολικό περιβάλλον. Εξηγεί γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να ανέχονται τη σωματική ή τη λεκτική βία από κανέναν!
Η ιστορία απευθύνεται τόσο σε παιδιά που δέχονται βία, όσο και σε αυτά που την ασκούν. Απευθύνεται ακόμα σε παιδιά του σχολικού περιβάλλοντος που παρακολουθούν τη βία παραμένοντας αμέτοχα προσπαθώντας να τα ευαισθητοποιήσει, αλλά και στους γονείς των παιδιών.

Σε ποιους απευθύνεται το προϊόν

         Σε παιδιά 4-10 χρόνων καθώς και στους γονείς τους.
         Η εφαρμογή και το πρώτο παραμύθι διατίθενται δωρεάν μέσω iTunes kai Google Play Store για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.
         Γλώσσα: Ελληνική και Αγγλική.

Δωρεάν πρόσβαση στην εφαρμογή και στην πρώτη ιστορία για το bullying

Μπορεί κάποιος να κατεβάσει την εφαρμογή, μαζί με την πρώτη ιστορία, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ αναζητώντας “Join The Tale” στο Google Play Store ή στο Apple iTunes Store ή ακολουθώντας την πιο κάτω διεύθυνση:  http://onelink.to/jointhetale

Η ομάδα της Join The Tale

Αποτελείται από Κύπριους επαγγελματίες – πετυχημένους στον τομέα τους οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια για επιτυχία του Έργου.  
·         Βασιλική Παπαχαραλάμπους, Εγκεκριμένη λογίστρια: Συνέλαβε την αρχική ιδέα και συμμετείχε στη δημιουργία του επαγγελματικού σχεδίου.
·         Ανδρέας Καπανδρέου, Βιβλιοθηκονόμος – Συγγραφέας: Συμμετοχή στη συγγραφή και το στήσιμο των ιστοριών.
·         Μαρία Περδικογιάννη, Παιδοψυχολόγος: Υπεύθυνη για την ψυχολογική - διδακτική προσέγγιση των ιστοριών και τη δημιουργία των ψυχολογικών προφίλ.
*Τον σχεδιασμό της εφαρμογής και τα γραφικά ανέλαβε η κυπριακή εταιρεία Cocoon Creations.

Μελλοντικά σχέδια

Αφού αξιολογήσουμε τις αντιδράσεις και την αποδοχή που έχει η πρώτη ιστορία ανάμεσα στο κοινό και εφόσον βρούμε και τη χρηματοδότηση που χρειάζεται σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε κάποιες νέες ιστορίες με θέματα που απασχολούν τα παιδιά και τους γονείς τους. Μέσα πάντα από την παιδοψυχολογική προσέγγιση σχεδιάζουμε να φτιάξουμε ιστορίες που αφορούν τη διαχείριση από ένα παιδί της απώλειας και τον θάνατο ενός κοντινού προσώπου, ενός διαζυγίου κτλ.
Το logo της εφαρμογής Join the Tale
Καλούμε τους τηλεθεατές να κατεβάσουν την εφαρμογή και να την παρακολουθούν αφού θα ακολουθήσουν και άλλες ιστορίες.
Το τρέιλερ της πρώτης ιστορίας είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση https://youtu.be/Pgnb___63P0.

Επίσης, μπορείτε να βρείτε αναφορές για την εφαρμογή στις ακόλουθες διευθύνσεις: https://andreaskandreou.blogspot.com.cy/p/join-tale.html ή https://andreaskandreou.blogspot.com.cy/2018/01/join-tale.html.

Επιπρόσθετα, υπάρχει διαθέσιμη και αναφορά για την πρώτη ιστορία στη διεύθυνση https://andreaskandreou.blogspot.com.cy/2018/02/join-tale.html.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και συνεχή ενημέρωση, μπορείτε να επισκέπτεστε την επίσημη σελίδα της ομάδας στο facebook: https://www.facebook.com/JoinTheTale/.

Δεν υπάρχουν σχόλια: