8 Ιουλ 2015

Νεκρή γραμμή του Κωνσταντίνου Κέλλη: το τηλέφωνο επικοινωνίας των νεκρών με τους ζωντανούς

Νεκρή γραμμή / Κωνσταντίνος Κέλλης. Αθήνα: Κλειδάριθμος, 2014.

Νεκρή γραμμή ονομάζεται το πρώτο μυθιστόρημα του Κωνσταντίου Κέλλη ο οποίος μας είχε συστηθεί μέσα από την προσωπική συλλογή διηγημάτων του "Το φως μέσα μου".

Η ιστορία του βιβλίου ξεκινά ως νουάρ αστυνομική, αλλά καταλήγει να είναι μια υπόθεση μεταφυσικού τρόμου όπου ο κόσμος των νεκρών επικοινωνεί με αυτόν των ζωντανών μέσω ενός χαλασμένου τηλεφώνου. Οι ζωντανοί πρωταγωνιστές έρχονται αντιμέτωποι με παλιά εγκλήματα και συνάπτουν ανίερες συμμαχίες με τους νεκρούς οι οποίοι επιστρέφουν αναζητώντας ειρήνη, εξιλέωση και εκδίκηση…

Τα πιο ισχυρά συστατικά του βιβλίου είναι οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες του καθώς και μερικά στοιχεία αληθοφάνειας της ιστορίας η οποία διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη.

Από το εξώφυλλο του βιβλίου:
Ένα μεταφυσικό θρίλερ που κόβει την ανάσα και ανεβάζει την αγωνία έως την τελική του κορύφωση.

Ο Σταμάτης Κόκκινος σκότωσε τη γυναίκα της ζωής του. Η σκέψη αυτή τον βασανίζει κάθε μέρα μετά το τροχαίο που την πήρε μακριά του και άφησε πίσω εκείνον.
Οι μέρες του κυλάνε χωρίς νόημα μέσα σ' ένα άδειο διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μόνη του λύτρωση, τα τελευταία λόγια της Ιωάννας στον τηλεφωνητή του.
Ωστόσο, όλα όσα πίστευε ο πρώην αστυνομικός θα ανατραπούν όταν γνωρίσει τον Ιεροκλή, έναν αλλόκοτο ιδιωτικό ντετέκτιβ που ξέρει για εκείνον περισσότερα απ' όσα θα 'πρεπε.
Μυστικά του παρελθόντος που αρνούνται να παραμείνουν θαμμένα. Αμαρτίες που θα πρέπει να πληρωθούν με το μέγιστο τίμημα. Και στη μέση όλων, ένα παλιό τηλέφωνο που χτυπάει τις νύχτες, με φωνές νεκρών στην άλλη άκρη της γραμμής. Που ζητούν... τι; Ειρήνη, εξιλέωση, εκδίκηση...
Ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει άψογα την αστυνομική πλοκή με τον μεταφυσικό τρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: