26 Ιαν 2013

Αφιέρωμα για την παρουσίαση του βιβλίου «Ο γιος της Μάγισσας» στο περιοδικό «Διά-Θεση»


Στο τ.χ. Ιαν.  2013, το ηλεκτρονικό περιοδικό «Διά-Θεση» της Σύλβιας Λουκά (το οποίο ασχολείται με λογοτεχνικά θέματα), έχει ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση του βιβλίου «Ο γιος της Μάγισσας» που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Rivergate.


Αντιγράφω από το περιοδικό:

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Βιβλιοπωλείο Rivergate στα Λατσιά (Λευκωσία) η παρουσίαση του βιβλίου «Ο γιος της Μάγισσας» του Ανδρέα Καπανδρέου.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων με τον γενικότερο τίτλο «Όψεις του Φανταστικού» που οργάνωσε ο εκδοτικός οίκος Συμπαντικές Διαδρομές σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Λευκωσία.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου, Παντελής Βουτουρής και ο Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρίνος Πουργούρης. Οι καθηγητές μίλησαν γενικά για τη λογοτεχνία του φανταστικού και ανέλυσαν συγκεκριμένα διηγήματα του Ανδρέα Καπανδρέου. 

Αποσπάσματα του βιβλίου ανάγνωσε η ηθοποιός Νάτια Χαραλάμπους.

Σύντομο χαιρετισμό και παρουσίαση των δραστηριοτήτων των Συμπαντικών Διαδρομών έγινε από τον εκδότη Γιώργος Σωτήρχο, την επιμελήτρια Κιάρα Καλουντζή και από τους συγγραφείς Ανδρέα Καπανδρέου και Μιχάλη Νικολάου. Οι δύο κύπριοι συγγραφείς συμμετέχουν και στην ανθολογία που εξέδωσαν οι Συμπαντικές Διαδρομές με τίτλο «Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙ: Ανθολογία Ελληνικού Διηγήματος Ελληνικής Φανταστικής Λογοτεχνίας».



Δεν υπάρχουν σχόλια: