19 Ιουλ 2012

Καθρέφτης του Graham Masterton

Ο Graham Masterton είναι ένας πολυγραφότατος συγγραφέας τρόμου από τη Μεγάλη Βρετανία.

Το μυθιστόρημα του «Καθρέφτης» (Mirror) κυκλοφόρησε στην αγγλική γλώσσα το 1988 ενώ στα ελληνικά, μόλις το 2009 από τις εκδόσεις Jemma Press.
Συστήνεται μόνο για τους λάτρεις του είδους αφού πρόκειται για ένα «σκληρό» έργο τρόμου με φαντασία, εναλλαγή συναισθημάτων και πολύ αίμα, αφού σε αυτό περιγράφονται με λεπτομέρεια αρκετές σκηνές βίας. Στην ιστορία παρελαύνουν από παιδιά, ιερείς, σεναριογράφοι και σκηνοθέτες του Χόλυγουντ, μέχρι οπαδοί του Σατανά και ο Διάβολος ο ίδιος!  

Η υπόθεση είναι έξυπνη και έχει καλή ροή αφού κρατά τον αναγνώστη μέχρι το τέλος σε αγωνία. Στα μειονεκτήματα του, κάποια κιτς στοιχεία που θυμίζουν αμερικάνικη ταινία τρόμου της δεκαετίας του 1980 (η όλη υπόθεση πάντως διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1980 στο Λος Άντζελες).


Η υπόθεση όπως περιγράφεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ένας σεναριογράφος του Χόλυγουντ, παθιασμένος με τον "Μπόμπιρα", ένα παιδί-θαύμα του κινηματογράφου της δεκαετίας του τριάντα, το οποίο δολοφονήθηκε άγρια, θα ανακαλύψει έναν καθρέφτη που απ' ό,τι φαίνεται είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του στυγερού εγκλήματος.

Ο καθρέφτης, όμως, κρύβει πολλά μυστικά και δυνάμεις πέρα από κάθε φαντασία, καθώς και μια μοναδική ιδιότητα: Ό,τι περάσει μέσα του μπορεί να επιστρέψει... με κάποιες μικρές αλλαγές.

Ο
Graham
Masterton σε μια από τις πιο ατμοσφαιρικές στιγμές του, μας δίνει εδώ ένα μυθιστόρημα για γερά νεύρα και μια παράξενη οπτική του πώς θα ήταν να περάσεις μέσα από το είδωλο σου. Μια θελκτική διαστρέβλωση του "Μέσα από τον Καθρέφτη" του Lewis Carroll.

Δεν υπάρχουν σχόλια: